KİMSENİN HAYIR DEMEDİĞİ LEZZET
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1,5 SUBARDAĞI SU
100 GR MARGARİN
5 ADET ORTA BOY YUMURTA
1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
İÇ KREMASI İÇİN
2, BUÇUK SUBARDAĞI SÜT
2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
2 YUMURTA SARISI
Profiterol Hamurunun Yapılışı
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın
Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
Tepsinizi hafifçe yağlayın.Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin
Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun
20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin
Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın
1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin
Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin
İç Kremanın Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder